Zadnji dan
Vrnitev v domovino

Na strokovni ekskurziji po Kataloniji smo veliko novega spoznali. Zelo dobro smo se ujeli s sopotniki, učenci španščine in učitelji OŠ Valentina Vodnika. Zahvaljujemo se g. Robertu Urekarju, direktorju agencije Twin, ki nam je pripravil zanimiv in poučen program, nas vodil in poskrbel za vsakega. Učenci so bili vedoželjni, prijazni, spoštljivi. Lepo je bilo.
Un viaje extraordinario.

V teh dneh smo poskusili tudi značilne španske jedi: paella, tortilla española, flan, natilla, turrón … in, seveda, slastni churros.

4. dan
Fiesta – španska duša.

Začutili smo jo v Poble Espanyol – Španija v malem, kjer smo si ogledali tipične zgradbe vseh španskih geografskih regij, muzej moderne umetnosti (Miró, Dalí, Picasso idr.) in multimedijski prikaz španskih množičnih praznovanj. Po sprehodu po La Rambli smo si ogledali še podvodni svet v barcelonskem akvariju. Ob lepem sončnem zahodu in prepevanju v slovenščini, angleščini, španščini … smo začeli “un largo camino a casa” – povratek domov, v Slovenijo.
Un día maravilloso.

3. dan
Po včerajšnjem počitku na znameniti “neskončni” Gaudijevi klopi v Parku Güell smo danes v slikovitem mestecu Tossa de Mar uživali na plaži in se povzpeli skozi staro mestno jedro do utrdbe.
Popoldne pa smo se odpravili na goro Montserrat = Razklano goro – sveto goro Kataloncev. Na vrh gore, ki je visoka 1236 metrov, nas je popeljal avtobus po vijugasti cesti s čudovitim razgledom. Občudovali smo mogočno naravo in starodavni samostan, naučili smo se o nastanku gorovja in poslušali angelsko petje svetovno znanega zbora montserratskih dečkov.
Tudi današnji dan je bil kulturno zelo bogat. ¡Qué belleza!
2. DAN

Barcelona ¡y olé!

Danes pa smo si ogledali Barcelono in mojstrovine Antonija Gaudíja: katedralo La Sagrada Familia, hiši Milà – La Pedrera in Batlló, Park Güell; sprehodili smo se po Montjuïcu, kjer je olimpijski stadion, in La Rambli (naredili smo skoraj 17.000 korakov – utrujeni, pero felices) 🤗

1. DAN
V katalonskem mestecu Figueres smo si ogledali muzej izvrstnega umetnika Slavadorja Dalija. Njegova dela so nas resnično očarala.
Po nastanitvi v hotelu smo se sprehodili po mestu Lloret de mar in plaži. In, seveda, navijali za Španijo v finalni tekmi Lige prvakov.
 
Približaj sliko. Opaziš spremembo?
 
Pot
Učenci španščine in udeleženci v projektih Erasmus+ pred odhodom na strokovno ekskurzijo v Barcelono in napis sedmošolcev. 
 
¡Hola!
V dobrih dveh urah smo na avtobusu slišali veliko zanimivosti o Španiji, učimo se španske besede in fraze, pesmi … in zdaj se pripravljamo na kviz.

Hasta mañana

(Skupno 1.365 obiskov, današnjih obiskov 2)