12. 3. 2024 sta bili v Izobraževalnem centru za jedrsko tehnologijo Milana Čopiča (ICJT) v Reaktorskem centru Podgorica pri Ljubljani predstavitev rezultatov in svečana podelitev nagrad energija in jedrska tehnologija.

Naši učenci Sofia Pia PušnikKatarina Vučko in Adam Copič, vsi iz 7. b, so pod mentorstvom Igorja Prešerna, prof. mat. in teh., izdelali delujočo maketo TRIGA MARK II REAKTORJA in zasluženo prejeli nagrado za osvojeno 1. mesto med vsemi izdelanimi maketami.

Naš nagrajeni izdelek bo postal del stalne razstave ICJT.

Na podelitvi nagrad so bili tudi gostje g. Boštjan Zalar, direktor Instituta “Jožef Stefan”, največjega javnega raziskovalnega inštituta v Sloveniji, g. Danijel Levičar, državni sekretar za nacionalni jedrski program v vladi, g. Gorazd Pfeifer, predsednik uprave Nuklearne elektrarne Krško, g. Igor Jenčič, vodja ICJT, g. Leon Cizelj, vodja Odseka za reaktorsko tehniko na IJS.

Nagrade in priznanja za sodelujočim sta podeljevala g. Marjan Tkavc in ga. Mateja Južnik, oba iz Izobraževalnega centra za jedrsko tehnologijo (ICJT)

Iskrene čestitke učencem za osvojeno prvo mesto in veliko užitkov na nagradnem potovanju.

Avtorja fotografij: Marjan Verč in Igor Prešern

(Skupno 374 obiskov, današnjih obiskov 1)