V soboto. 21. 10. 2023, so učenke in učenci naše šole sodelovali na največjem tekaškem prazniku v Sloveniji – 27. Ljubljanskem maratonu. Tekme se je udeležilo 51 otrok. 

Najmlajši, učenke in učenci 1. in 2.  razreda, so pretekli razdaljo 600 metrov, njihovi starejši vrstniki od 3. do 5. razreda pa so tekli na razdalji 1300 metrov. Ker je bil tek za ti dve skupini promocijske narave, se rezultati niso merili. V nepregledni množici tekačev in navijačev so se prav vsi pogumno spopadli s progo. Naše učenke in učenci so v cilj praviloma pritekli v prvi polovici tekmovalcev, kar pomeni, da so se tekaški treningi na ljubljanskem ŽAK-u še kako obrestovali.

Učenci in učenke od 6. do 9. razreda so morali preteči 1800 metrov. Tekma je štela tudi za Prvenstvo Slovenije v uličnem teku. Med rekordnim številom tekačev in tekačic so imeli naši učenci različne cilje. Nekateri so želeli le premagati razdaljo, drugi pa so se hoteli tudi čim bolje odrezati med svojimi vrstniki. Erik Jurca, 8. d, je še enkrat dokazal, da ni le med najboljšimi učenci v Sloveniji, ampak da je najboljši. Zmagal je v kategoriji fantov osmega razreda. Njegov uspeh je zaokrožil Filip Maj Šelih, 8. d, ki je v cilj pritekel na šestem mestu. Ker je tekma štela tudi za tekmovanje ljubljanskih osnovnih šol, sta Erik in Filip Maj v tej kategoriji osvojila 1. in 2. mesto. Ne smemo pa pozabiti tudi vseh ostalih, ki so v svojih kategorijah uspešno premagali razdaljo in dosegli odlične rezultate. V veliki meri so teke zaključili v zgornji polovici nastopajočih.

Za veliko večino naših učencev je bil maraton lepa izkušnja in učitelji Živa, Andrej in Miha smo bili veseli, da smo lahko z njimi delili to izkušnjo, ki so jo večinoma končali utrujeni, a vendarle z nasmehom na obrazu. Vsem tekačem pa tudi navijačem iskrene čestitke.

Rezultati tekov od 6. do 9. razreda:

https://www.timingljubljana.si/rezultati.aspx?IDtekme=5411&tip=B

(Skupno 611 obiskov, današnjih obiskov 1)