Od 18. 9. do 22. 9. 2023 poteka naravoslovni tabor za učence 4. b in 4. c-razreda v domu CŠOD Medved. Prvi dan smo šli na pohod v okolico doma. Med potjo smo si ogledovali travniške rastline in živali, božali smo koze, videli smo kraško jamo in še in še. Bil je tudi čas za športne igre na igrišču, zvečer pa so sledile družabne igre. Vsi smo veseli lepih dogodkov in skupnega druženja.

Ker je v torek deževno dopoldne, smo ta čas izkoristili za pripravo tradicionalnega lokalnega kosila. Takoj po zajtrku smo zavihali rokave in začeli kuhati obaro z drobnjakovimi štrukeljci, spekli smo tudi kruh in marmeladne žepke. Odlično kosilo! Popoldne se je zjasnilo, zato smo lahko imeli pastirske igre na prostem. Imeli smo tudi kemijske poskuse. Po večerji je sledila še oblikovalna delavnica, kjer smo ustvarjali iz koščkov lesa.

V sredo smo kot po navadi imeli veliko dejavnosti. Svoje spretnosti smo preskušali na plezalni steni, raziskovali smo potok in lovili živali v njem, spoznavali čarobno vesolje in lunine mene, izdelali smo sončno uro, pa tudi s teleskopom pogledali zvezde. Skratka, pestro kot ponavadi.

V četrtek smo si ogledali gozdno zbirko v domu in nato odšli na sprehod do Žage, kjer smo si ogledali proizvodnjo lesa. Poslušali smo tudi predavanje, kako poteka proces od drevesa do deske. Popoldan je bil športno obarvan. Začeli smo s športnimi igrami, sledil je orientacijski pohod. Za konec dneva pa še plesni večer.

V petek smo imeli pred kosilom še zadnji dejavnosti. V naravoslovni učilnici smo si ogledali živali iz doma in izvedeli marsikaj zanimivega o njih. Pomerili smo se tudi v streljanju z lokom. Sledila je podelitev priznanj. Kljub temu, da je bilo na taboru zelo lepo, smo veseli, da se vračamo domov v objem staršev.

(Skupno 914 obiskov, današnjih obiskov 1)