V sredo, 14. 2. 2024, je na OŠ Žužemberk potekalo četrtfinalno tekmovanje osnovnošolskega prvenstva v odbojki. Poleg nas in domače šole iz Žužemberka so na tekmovanju nastopali še vrstniki iz Brežic. 

 V prvi tekmi smo se pomerili z domačini in pričakovati je bilo težko tekmo, saj se večina fantov pozna že iz klubskih tekem. V prvem setu smo imeli lepo priložnost, a smo zapravili kar 3 žoge za niz in na koncu izgubili s 27 : 25. V drugem nizu so domačini stopili na plin, povečevali razliko in na koncu zasluženo zmagali. 

 V drugi tekmi smo se pomerili z Brežičani. Tekmo smo začeli pod vtisom poraza iz prve tekme. Igra ni stekla in mučili smo se ves prvi set. Na koncu smo ga le dobili s 25 : 21. Tudi v drugem setu ni bilo prave motivacije in Brežičani so zasluženo izenačili. V tretjem setu so se fantje le zbrali, odigrali tako, kot znajo, in zanesljivo zmagali. 

 Turnir smo zaključili na drugem mestu in tako zaključili državno prvenstvo v četrtfinalu. Zmagovalec turnirja je postala ekipa OŠ Žužemberk, ki se je tako uvrstila v polfinale.

 Andrej Sosič

(Skupno 270 obiskov, današnjih obiskov 1)