BOHINJ IN VOGEL (od 15. do 19. januarja 2024)

PETEK

Zadnji dan smučanja nas je Voglu pričakalo sneženje in kar nekaj decimetrov novega snega. V zahtevnih razmerah smo zaključili našo zimsko šolo v naravi ter se vrnili v dom CŠOD na zadnje kosilo. Z nekaj zastoji smo se srečali tudi na povratku, vendar smo utrjujeni, a zadovoljni vseeno prispeli nazaj pred šolo približno v predvidenem času.

ČETRTEK

Zjutraj nas je pričakalo neprijetno sporočilo z Vogla.Vseeno smo prilagodili naš program in počakali na konec jutranjega naliva ter se odpravili na raziskovanje Bohinja. Mimo Ribčevega Laza in Stare Fužine smo se sprehodili do slikovitih korit Mostnice. Tam so nas pozdravili celo sonce in prav pomladanske razmere, pa tudi obilica vode zaradi močnega nočnega naliva, ki je onemogočil smuko na Voglu. Po kosilu smo nadaljevali s predvidenimi aktivnostmi (nordijska hoja, geografske značilnosti Bohinja in družabne igre). Popoldne smo zopet izvedli šolsko shemo, kjer so nam predstavili znameniti bohinjski sir in suho sadje, ki smo ju tudi preizkusili. Zaključni večer je bil namenjen socialnim igram in morda tudi nekaj plesnim gibom.

SREDA

Napovedano poslabšanje vremena je žal doseglo tudi Vogel. Pri smučanju nas je nekoliko oviral veter, ki je preprečil delovanje večine naprav. Vseeno smo nadaljevali z našim učenjem smučanja in le nekoliko podaljšali malico v topli koči. Po kosilu smo popoldanske aktivnosti delno prilagodili močnejšemu dežju in se pod streho spoznavali tudi z lokostrelstvom, značilnostmi Bohinja ter družabnimi igrami. Popoldne smo izvedli šolsko shemo sadja in zelenjave, kjer smo poskusili tudi bohinjski jogurt. Po večerji smo imeli predavanje in kratek film o Triglavskem narodnem parku.

TOREK

Po zajtrku smo na Voglu kmalu ugotovili, da je bila vremenska napoved, ki je obljubljala jasno nebo, preoptimistična. Vseeno smo nadaljevali z učenjem smučanja in spoznavanjem vogelskih strmin. Vsi učenci vidno napredujejo v svojem smučarskem znanju. Po kosilu in nekaj prostega časa so sledile popoldanske dejavnosti, pri katerih smo razdeljeni po oddelkih. Spoznali smo nordijsko hojo, geografske značilnosti Bohinja in nove družabne igre. Po večerji se nam obeta filmski večer, ki bo seveda zimsko obarvan.

PONEDELJEK
Takoj po prevzemu preostale smučarske opreme smo se z gondolo povzpeli na Vogel. Pričakali so nas lep dan sredi Triglavskega narodnega parka in ugodne snežne razmere. Po preizkusu smučarskega znanja smo se razporedili v ustrezne skupine. Po malici so tudi popolni začetniki preizkusili smučarski trak, ostali pa so se lotili spoznavanja smučišč na Voglu. Zgodaj popoldne smo se z gondolo in avtobusom vrnili do našega doma, kjer nas je pričakalo kosilo. Nastanili smo se v sobe in popoldne spoznavali pravila smučanja ter tehnike učenja smučanja. Po večerji je sledil še nočni sprehod do Ribčevega Laza in nazaj.

(Skupno 1.606 obiskov, današnjih obiskov 2)