V soboto, 9. 3. 2024, je bilo v Šenčurju področno šolsko prvenstvo v športnem plezanju (skupina zahod). Tekmovalke in tekmovalci so se pomerili v disciplini težavnost (plezanje na visoki steni). Pravico do nastopa na tekmi so imeli le nekategorizirani športniki, torej tisti, ki ne nastopajo v državnem prvenstvu v plezanju. Našo šolo je zastopalo šest učencev.

V kategoriji najmlajši učenci, kjer nastopajo učenci od prvega do petega razreda, sta Aljaž Jensterle, 4. d, in Anej Tričić, 3. c, zasedla 21. in 22. mesto med 29 prijavljenimi. Ob tem je potrebno povedati, da sta oba bila prvič na tekmi na visoki steni, zato je njun rezultat vreden še posebne pohvale.

Pri mlajših učencih, kjer nastopajo učenci 6. in 7. razreda, nas je zastopal Nejc Pečnik, 7. b. Med 28 prijavljenimi je osvojil odlično 11. mesto, ob tem pa imel očitno veliko moči, saj je bil v steni skoraj najdlje od vseh nastopajočih.

Trije učenci naše šole so nastopili še v kategoriji starejših učencev. Mark Vukman, 8. b, je zasedel zelo dobro 18. mesto med 31 prijavljenimi,  medtem ko je bil Matic Gašperin odličen 12. Za izjemen rezultat pa je poskrbel Lev Pečnik, 8. b. V kategoriji starejših učencev je dosegel 3. mesto, kar mu je uspelo tudi zaradi hitrega plezanja, saj si je isto doseženo višino delil še z dvema učencema, a jo je dosegel hitreje kot tekmeca.

Vsem učencem iskreno čestitamo za odlične rezultate.

Miha Juvan

 

(Skupno 266 obiskov, današnjih obiskov 1)