V 3. b smo imeli v ponedeljek, 9. 10. 2023 kulturni dan. Na poučni sprehod smo se odpravili po malici. Najprej smo odšli do parka Tivoli, kjer smo se na igrišču igrali LJUDSKE IGRE, ki so nam jih doma predstavili naši starši, dedki in babice. Tam smo jih predstavili svojim sošolcem in sošolkam.

Nato smo odšli do spomenika Riharda Jakopiča, ki stoji v parku Tivoli. Tam smo razdelili v tri skupine. Vsaka skupina je za vodenje po Šiški dobila dva devetošolca.

Skupaj smo si ogledali Jakopičevo sprehajališče, grad Tivoli, muzej novejše zgodovine Slovenije, zapuščen hotel Bellevue, Staro cerkev,  Galetov grad. Ustavili smo se tudi pod skakalnico, kjer smo se malo poigrali.   

Ko smo prišli do šole, smo odšli v učilnico, kjer smo imeli kviz.

Bilo je zelo zanimivo, naučili smo se veliko novega.

Učenci 3. a in 3. c so v sklopu Tedna kulturne dediščine obiskali Slovenski gledališki inštitut. Tam so spoznali izrazna sredstva gledališča, prostore in poklice v gledališču. Na koncu je vsak zase ustvaril svoje gledališče v malem.

Teden kulturne dediščine smo v 3. c začeli v ponedeljek z obiskom gledališkega inštituta, kjer smo spoznali vse skrite poklice v gledališču.

V naslednjih dneh smo si prebrali nekaj pesmi o Ljubljani in zgodbe o nastanku Šiške. Učenci so morali doma vprašati po starih predmetih, ki jih imajo doma in so jih potem v šoli predstavili in opisali. Pregledali smo slovenske ljudske izštevanke, zbrane v knjigah Enci benci na kamenci. Učenci so v skupinah naredili plakat z izbrano izštevanko. Brali smo slovensko ljudsko pravljico Zlata ptica.

Na koncu tedna so učenci na šolskem igrišču ustvarjali z naravnim materialom (kamenčki, listi, paličicami, peskom ipd.) t. i. talne slike in v skupinah igrali stare ljudske igre, kot so: ristanc, slepe miši, gnilo jajce, zemljo krast ipd.

(Skupno 200 obiskov, današnjih obiskov 1)