V petek, 24. 11. 2023, je na OŠ Vič potekalo šahovsko prvenstvo ljubljanskih osnovnih šol. Kar 125 šahistov in šahistk je do zadnjega kotička napolnilo šolsko jedilnico. Učenci in učenke so bili razporejeni v dve starostni kategoriji: do 12 in do 15 let. V obeh konkurencah se je igralo 7 kol.
Šahovska reprezentanca OŠ Riharda Jakopiča je bila z dvajsetimi igralci najštevilčnejša šola. Organizator turnirja nam je zato podaril priznanje za naj šahovsko šolo. 
 
Med dekleti do 12 let je igralo 10 učenk. Učenki Karin Virant in Zala Časar sta igrali zelo dobro in bili do konca v boju za najvišja mesta. Na koncu je bila Karin s petimi zmagami tretja, Zala pa s pol točke manj četrta. Obe učenki bosta imeli možnost sodelovati na šolskem državnem šahovskem prvenstvu. 
V konkurenci dečkov do 15 let smo imeli kar 11 šahistov in znova smo dosegli izjemne rezultate.  Leo Glavač je s šestimi zmagami in enim remijem postal novi ljubljanski šolski šahovski prvak, Maks Veselič (lanskoletni prvak) je dosegel le pol točke manj, a je po spletu nesrečnih okoliščin, zaradi koeficienta Bucholz, pristal na 4. mestu. Oba učenca bosta šolo zastopala na državnem prvenstvu v šahu. Med najboljšimi desetimi igralci je bil tudi Danel Keserović (5 zmag, 2 poraza), ki je zasedel odlično 8. mesto. Med 59 šahisti so ostali naši učenci dosegli naslednje uvrstitve: 
14. mesto: Mark Trobec Pahor (4,5 točke)
18. mesto: Andreas Simić (4 točke)
23. mesto: Marko Čergič (4 točke)
24. mesto: Martin Nemec (4 točke)
25. mesto: Leon Janjić (4 točke)
30. mesto: Simon Mihačič (3,5 točke)
31. mesto: Maksim Janjić (3,5 točke)
34. mesto: Blaž Filipčič (3 točke)
Med dečki do 12 let smo imeli sprva 7 šahistov, a je Tit Podvršič zaradi slabega počutja žal predčasno zaključil tekmovanje. Naši najmlajši fantje so igrali zelo dobro, za sam vrh pa je zmanjkala kakšna ideja v pozicijski igri. Smo pa zelo blizu.  
Med štiridesetimi igralci smo zasedli naslednje uvrstitve:
13. mesto: Aleksej Todić (4 točke)
18. mesto: Oskar Plut Čavić (4 točke)
22. mesto: Aleksej Mladenović (3 točke)
23. mesto: Naj Novak (3 točke)
25. mesto: Jon Kvaternik (3 točke)
27. mesto: Tomaž Markovič (3 točke)
 
(Skupno 378 obiskov, današnjih obiskov 1)