REZULTATI REGIJSKEGA TEKMOVANJA V ZNANJU SLOVENŠČINE ZA CANKARJEVO PRIZNANJE

V torek, 17. 1. 2023, je v Domžalah potekalo regijsko tekmovanje v znanju slovenščine za Cankarjevo priznanje. Udeležili sta se ga dve učenki naše šole, in sicer Tara Dobrić iz 8. c in Višnja Dugorepec Stojnić iz 9. c. 

Obe učenki sta osvojili bronasto priznanje, Tara Dobrić pa se je uvrstila tudi na državno tekmovanje, ki bo 11. 3. 2023 na OŠ Spodnja Šiška. 

Obema tekmovalkama čestitamo za dosežek

URADNI REZULTATI ŠOLSKEGA TEKMOVANJA ZA CANKARJEVO PRIZNANJE V ZNANJU SLOVENŠČINE

(8. IN 9. RAZRED)

V torek, 29. 11. 2022, je potekalo šolsko tekmovanje v znanju slovenščine za Cankarjevo priznanje. Tekmovalci iz 8. in 9. razreda so pisali eseje na temo prebrane pesniške zbirke Vinka Möderndorferja Romeo in Julija iz sosednje ulice

V tekmovalni skupini 8. razreda je bilo prijavljenih 10 učencev, a se je tekmovanja udeležilo le 6 učencev. V tekmovalni skupini 9. razreda je bilo prijavljenih 5 učencev, ki so tudi vsi tekmovali.

Bronasto priznanje v posamezni skupini na šolskem tekmovanju so dosegle učenke: Tara Dobrić (8. c), Neca Škedelj (8. c), Višnja Dugorepec Stojnić (9. c) in Zoja Gorenšek (9. c). 

Do 20 % tekmovalcev iz posamezne tekmovalne skupine se lahko udeleži regijskega tekmovanja.

V posamezni tekmovalni skupini sta bili najboljši učenki Tara Dobrić (8. c) in Višnja Dugorepec Stojnić (9. c). Učenki se bosta udeležili regijskega tekmovanja, ki bo 17. januarja 2023 ob 13.30 na Srednji šoli Domžale – Gimnazija (Cesta talcev 12, Domžale). 

Vsem tekmovalcem čestitamo, še posebej dobitnicam bronastega priznanja ter obema učenkama, ki sta dosegli največ točk.

Mentorica Katjuša Ručigaj

 

 

(Skupno 718 obiskov, današnjih obiskov 1)